top of page

Máte predpoklady stať sa úspešnou vizážistkou?

Uvažujete o vstupe do make-up sveta? Dobrá voľba! Vizážistika je zábavná a rýchla kariéra, plná nespočetných príležitostí a nekonečnej krásy. Nemusí to však byť pre každého. Okrem talentu na miešanie očných tieňov a tvarovania dokonalých lícnych kostí sú potrebné aj ďalšie zručnosti.



Pravdepodobne viete, že byť vizážistkou znamená viac než len lásku k líčeniu. Ak však spĺňate tieto zručnosti, ste na dobrej ceste:

  • Precíznosť

Vizážistika vyžaduje precízne a presné práce. Detaily sú dôležité, a preto je potrebná schopnosť pracovať s presnosťou a pozornosťou k detailom. Ak ste typom osoby, ktorá sa stará o dokonalosť a máte schopnosť všimnúť si aj najmenšie nuansy, potom máte prvý predpoklad pre túto profesiu.


  • Flexibilita

Existuje toľko rôznych kariérnych ciest, ktoré môžete podniknúť, ale musíte byť pripravené a ochotné. Vďaka flexibilnému časovému harmonogramu a ochote cestovať sa vám otvorí veľa dverí. Kedykoľvek sa môžete stať, že sa niečo zruší, alebo vás niečo prekvapí, či dostanete neobvyklú požiadavku. Musíte byť flexibilné a otvorené, aby ste čo najlepšie využili každú príležitosť.


  • Informovanosť

Mnoho klientov sa na vás obráti so žiadosťou o pomoc s odporúčaniami produktov a služieb. Musíte vedieť o najnovších tipoch a trendoch, ktoré vám pomôžu dať pravdivé informácie. Odvetvie líčenia sa neustále mení a je dôležité zostať na vrchole toho, čo je populárne a čo nie. Zahŕňa to pokračovanie v učení a neustále zlepšovanie vašich zručností. Ak nedokážete poskytnúť to, čo chcú vaši klienti, budete mať vážne problémy.

  • Estetika

Krása pre vás nie je len koníčkom, ale skôr životným štýlom. Máte schopnosť vylepšiť prirodzený vzhľad človeka a transformovať ho jednoducho vôľou štetca. Toto vám prináša nielen vaša láska k make-upu, ale aj láska ku kráse. Pre vizážistov je to absolútna nevyhnutnosť. Mali by ste sa pozrieť na svet okolo seba a hľadať krásu, kedykoľvek je to možné.

  • Komunikačné zručnosti

Milujete rozhovory s ľuďmi a viete, ako sa vyjadriť. Je dôležité, aby ste klientkám vedeli vysvetliť, čo aplikujete na ich tvár, ako si udržiavať starostlivosť po aplikácii, alebo ich dokonca povzbudzujete, aby vám poskytli spätnú väzbu. Nikdy nechcete, aby zákazníčka bola nešťastná, alebo zmätená. Nebojíte sa informovať potenciálne zákazníčky o tom, aké služby ponúkate. Komunikácia je kľúčová!


  • Nezaujíma vás práca od 9:00 do 17:00

Vo svojom živote potrebujete kreativitu, potrebujete krásu! Pracovná doba môže byť sporadická a pracovné miesta môžu byť globálne. Samotná práca je jedinečná a plná výhod, ktoré oddeľujú túto prácu od ostatných.


  • Podnikateľský duch

Viete, ako predávať svoje nápady, alebo aspoň máte túžbu a vôľu učiť sa! Koniec koncov, vedenie vlastného podnikania vyžaduje trpezlivosť a zručnosť. Mať túto zručnosť je nesmierne dôležité mať vo svojom arzenáli, keď sa snažíte rozšíriť svoje podnikanie. Musíte mať nástroje, aby ste sa mohli profesionálne zastupovať.



Ak vás táto profesia láka a máte kreatívneho ducha, detailné vnímanie, schopnosť komunikovať s klientmi, ochotu vzdelávať sa a našli ste sa v predchádzajúcich riadkoch, potom máte predpoklady byť úspešnou vizážistkou. Online kurzy make-upu sú vynikajúcim spôsobom, ako rozvíjať svoje zručnosti a objaviť svoj plný potenciál. Vizážistika je všestranná práca a vy sa obmedzujete iba na to, kam vás vaša fantázia dovedie. Nie každý deň máte šancu pracovať v odbore, ktorý máte rady, takže tvrdo pracujte, tvorte a svoju kariéru snov zrealizujte.

bottom of page