top of page

Ako na profesionálne portfólio?

Prvá (a možno jedna z najdôležitejších!) vec, na ktoré treba pamätať je, že:

"Líčenie v reálnom živote vyzerá úplne inak ako na fotografii."

Na fotografii môžu byť modelky profesionálne upravené fotografmi, s ktorými spolupracujete. Portfólio vizážistky by malo demonštrovať váš jedinečný štýl a vášeň, ako umelca - poskytovať rôzne obrázky podľa toho, pre koho a čo prezentujete. Malo by odrážať technické vlastnosti, v ktorých ste uspeli, ako aj jednoduché zručnosti, ktoré ste zvládli. Klientovi musíte tiež preukázať svoju flexibilitu.


Čo je potrebné urobiť, aby ste svoje portfólio predstavili na vysokej profesionálnej úrovni? Najskôr musíte investovať do vysoko kvalitnej fotografie.

  • Výber fotografa

Nájdite fotografa, ktorý tiež hľadá spoluprácu, a čo je najdôležitejšie fotografa, ktorý vytvára jasné a nádherné snímky založené na kráse, ktoré rezonujú s vašim štýlom - ak sa vám ich práca páči, bude to spolupráca bez námahy!

  • Výber modelky

Modelka by mala typovo vystihovať štýl, ktorý chcete prezentovať. Po skončení fotografovania sa pozrite na fotografie v počítači. Pozorne si prezrite nastavenie hlavy a ramien, neprirodzenosť v portfóliu nie je potrebná. Venujte pozornosť tomu, či tieň z nosa tvár neskreslil, alebo či tieň nepoškodil niektoré iné tvary. Vyberte si najlepšie práce a potom z nich vyberte iba jednu - tú najpozoruhodnejšiu, kde je make-up prezentovaný v celej svojej kráse, kde modelka vyzerá dobre a uvoľnene, kde sú svetlo aj tiene nádherné.

  • Výber miesta

Nie každý fotograf má svoje vlastné štúdio na fotenie, preto je lepšie zvoliť už overené štúdio, ak ho fotograf nemá. Je lepšie, aby sa vytvorilo špeciálne štúdiové pozadie pre fotografovanie, môže sa vyskytovať v rôznych farbách, musíte zvoliť pozadie, ktoré nebude v rozpore s obrázkom modelky.


Všeobecným pravidlom by malo byť, že vaše portfólio obsahuje približne 15 vysoko kvalitných fotografií, avšak v mnohých prípadoch platí, že "menej je viac" a vždy si vyberte iba tú najlepšiu prácu, ktorá sa hodí pre danú úlohu. Mnoho umelcov bude mať rôzne portfóliá, ktoré zostavia v závislosti od žiadosti o prácu. Toto počiatočné portfólio sa stane základom pri naštartovaní vašej kariéry. Vaše portfólio neustále rastie a hneď, ako získate platené miesto, môžete doňho doplniť fotografie z časopisov, obálok, televíznych reklám atď.

Nezabudnite, že líčenie, ktoré budete nanášať na fotenie, sa líši od líčenia pre tradičných klientov, pretože osvetľovacie zariadenie často "žerie" kontrast v líčení. Nikdy by sa nemali používať filtre, iba tie najmenšie a najprirodzenejšie úpravy.

Online kurzy make-upu v Make-up Avenue vám pomôžeme naučiť sa všetky druhy líčenia od úpných základov.


bottom of page