top of page

Dá sa make-up naučiť online?


Online vzdelávanie sa stalo jednou z najpopulárnejších a najefektívnejších foriem vzdelávania v súčasnosti. Existuje niekoľko dôvodov, prečo mnoho ľudí uprednostňuje online kurzy pred kurzmi naživo.



  • Zrozumiteľnosť

Online kurzy obsahujú ukážky, videá, obrázky a texty na zaklade ktorých pochopíte problematiku oveľa komplexnejšie a zrozumitelnejšie. A ak chcete mať pevné základy vizážistiky, je potrebné pozrieť sa na make-up komplexne, chápať širšie súvislosti a tak následne budovať kreatívnu stránku a hĺbku všetkých aspektov make-upu. Obrázky si môžete priblížiť, videá si môžete pretáčať, teóriu aj niekoľkokrát prečítať. Postup je vysvetľovaný krok po kroku úplne detailne s upozornením na správny a nesprávny postup.


  • Flexibilita a pohodlie

Jednou z najväčších výhod online kurzov je flexibilita. Môžete sa učiť kedykoľvek a kdekoľvek, čo vám umožňuje jednoduchšie prispôsobiť štúdium svojmu rozvrhu a individuálnym potrebám. Nemusíte sa viazať na konkrétne miesto ani čas, pretože obsah kurzov je dostupný online 24/7.


  • Individuálne tempo

Každý má individuálne tempo učenia a online kurzy vám umožňujú prispôsobiť sa tomu vášmu. Môžete prechádzať materiálom rýchlejšie, ak ho rýchlo chápete, alebo si môžete opakovane vrátiť k jednotlivým lekciám, čo pri kurze naživo nie je možné. Taktiež nemusíte čakať na ostatných účastníkov, čo vám umožňuje využiť svoj čas efektívnejšie a sústrediť sa na oblasti, ktoré sú pre vás dôležité.


  • Jednoduchšie učenie

Hoci online kurzy nemajú fyzickú prítomnosť inštruktora, ponúkajú možnosť komunikovať s lektormi napr. prostredníctvom videohovoru, chatu, alebo individuálnej konzultácie. Taktiež sú k dispozícii rôzne nástroje, ktoré uľahčujú učenie ako úlohy, či testy, ktoré vám pomáhajú lepšie si zapamätať a aplikovať naučené vedomosti.


  • Online kurz vs. YouTube video

YouTube videá sú inšpiratívne, avšak autor v nich neprezradí svoje "know-how". Zvyčajne sa v nich jedná o make-up, ktorý vyzerá krásne na kamere, ale nie na bežné nosenie. A hlavne je potrebné si uvedomiť, že líčenie na obrázku či videu môže byť naozaj dokonalé, ale nie všetky typy líčenia sú vhodné pre každého! Ako vizážistka by ste mali vedieť nalíčiť všetky typológie tak, aby ste dokázali zvýrazniť krásu každej tváre, nie iba ideálnej z pohľadu typológie (pretože v realite je každá žena iná a zvyčajne stretnete dámy, ktoré "ideálnu" typológiu nemajú, práve v tom spočíva aj ich krása, že každá je iná). Veľa krát sa stáva, že chcete nalíčiť niekoho, alebo seba podľa návodu z tutoriálu, na tom samozrejme nie je nič zlé, tieto návody sú skvelé na rozvoj kreativity, ak je ale na videu napr. modelka s hranatým typom tváre a vypuklými očami a vaša modelka má okrúhlu tvár a zapadnuté oči, výsledok nebude nikdy rovnaký. Online kurz slúži naopak na vyučovanie, aby ste sa naučili, čo je pri práci vizážitky dôležité a na čo je potrebné sa zameriavať, čo si všimať, ako postupovať, pri čom a prečo môže nastať problém a kam sa vlastne pozerať.



Online kurzy ponúkajú mnoho výhod a príležitostí pre tých, ktorí hľadajú flexibilné, pohodlné a cenovo dostupné vzdelávanie. S rýchlym rozvojom technológií sa online vzdelávanie stáva čoraz lepšou a kvalitnejšou alternatívou k tradičným kurzom naživo. Nech už je váš cieľ akýkoľvek, online make-up kurz vám môže poskytnúť príležitosť rozvíjať svoje schopnosti a zručnosti vo svojom vlastnom tempe, kedykoľvek a v pohodlí vášho domova.


Dá sa teda make-up naučiť online?

Jednoznačne áno. A viac ako 300 našich spokojných absolventiek s tým súhlasí.



bottom of page