top of page

Čo je make-up dobrovoľníctvo?

Nie je možné stať sa vizážistkou zo dňa na deň, potrebujete čas a trpezlivosť, aby ste si precvičili svoje zručnosti. Ak sa prihlásite do kurzu líčenia, získate komplexné znalosti o líčení, ale kým dostanete aj zaplatené za svoje služby, musíte veľa cvičiť a nájsť si klientov.



A "dobrovoľníctvo" je skvelý spôsob, ako získať oboje. Je to vlastné líčenie na žaciatku vašej cesty za skúsenosť, referenciu, alebo za fotku.

A tu je niekoľko dôvodov, prečo je to pre vás výhodou:

  • Dobrovoľníctvo vám dáva šancu precvičiť si svoje zručnosti. Môžete si vyskúšať rôzne techniky a svoje niekedy len teoretické poznatky uplatniť v praxi. Ukotvuje všetky veci, ktoré ste sa doteraz naučili. Zdokonaľovanie svojich schopností a skrátenie času, ktorý strávite líčením, vám v budúcnosti umožní využiť čas efektívnejšie.

  • Dobrovoľníctvo vám pomôže vybudovať si reputáciu medzi vašimi potenciálnymi klientmi a inými vizážistami. Make-up je o povesti a ak ste v tejto oblasti nováčik nikto o vás ešte nevie a nebude to vedieť, pokiaľ sa najprv neukážete. Dobrovoľníctvo je spôsob, ako to urobiť. Pri poskytovaní svojich služieb zadarmo alebo za málo peňazí budete spolupracovať s mnohými rôznymi ľuďmi, ktorí budú budovať nielen vašu profesionalitou, ale aj to, aký ste človek.

  • Dobrovoľníctvo zlepšuje vaše komunikačné schopnosti. Poskytovanie vizážistických služieb zahŕňa neustálu komunikáciu s ľuďmi a na to, aby ste si zarobili na živobytie, musíte byť skvelá v komunikácii. Začína to od spôsobu, akým sa opisujete na svojej webovej stránke, až po spôsob, akým hovoríte s ľuďmi, keď pracujete. Všímajte si otázky, ktoré vám ľudia kladú, neskôr to môžete použiť vo svojej práci.

  • Dobrovoľníctvo vám poskytuje spätnú väzbu o vašej práci. Požiadajte ľudí, aby sa s vami podelili o spätnú väzbu týkajúcu sa výsledkov vašej práce. Uistite sa, že sú šťastní a spokojní. Opýtajte sa ich, čo sa im najviac páčilo a čo nie je príliš pohodlné.

  • Dobrovoľníctvo je skvelá možnosť, ako pochopiť rutinu svojej budúcej práce. Predtým, ako si založíte vlastné podnikanie alebo odídete zo zamestnania, je dobré zistiť, čo zahŕňa práca vizážistky. Pracovať nejaký čas ako dobrovoľníčka je skvelý spôsob, ako zistiť, či vás táto práca naozaj baví a viete, čo to znamená pracovať ako vizážistka.


Na to, aby ste najprv vedeli, čo vlástne máte robiť a čo si všímať môžete využiť online kurzy make-upu, tie vám umožnia naučiť sa líčiť veľmi efektívnym spôsobom. Keď sa chcete stať profesionálkou nemôžete pracovať len tak "nejak" bez základných znalostí. Dobrovoľníctvo vám pomôže vytrénovať svoje vedemosti a potom vám už nič nebude brániť v tom, aby ste sa živili tým, čo skutočne milujete.


bottom of page