top of page

Ako sa stať vizážistkou?

Túžite sa stať vizážistkou? Chcete vedieť, aké sú začiatky? Dá sa na súčasnom trhu uživiť? Ako si vybudovať makeup kit? Aký vizážistický kurz si vybrať? Alebo ako získať prvú prácu? Pravidelne nám chodia e-maily a správy od žien a dievčat, ktoré sa chcú stať vizážistkou a nemajú nikoho, s kým by sa o tejto práci poradili. Tak sa poďme na pár tipov pozrieť.



  • Nenechať sa odradiť okolím

Ľudia okolo vás sa môžu snažiť vás odradiť s úmyslom vás ochrániť. Kľúčová vec ale je to, že ak niekto o podnikaní a make-upe nič nevie, nemusí vám radiť správne.

  • Skúste si to nanečisto

To, že možno viete nalíčiť seba neznamená, že vás bude baviť líčiť aj iných. Ideálne je najprv to skúsiť, napr. na kamarátkach, na sestre a pod. Výsledok nebude možno ideálny ale o tom v túto chvíľu nejde, potrebujete iba zistiť, či vás táto práca bude naozaj baviť.

  • Vzdelávajte sa. Ale múdro.

Ak zistíte, že vás make-up baví, je čas poobzerať sa po make-up kurze. Na začiatku sa budú klientky pýtať, či máte nejaký kurz, kým si získate ich dôveru. Je potrebné dávať si pozor pri výbere na to, od koho sa chcete učiť. Je to naozaj profesionál? Alebo je to vizážistka z instagramu, ktorá prídáva iba svoje fotky, tvrdí, že je samouk a okolo lektorského výcviku ani nešla?


Tiež je dôležité to, že v niektorých školách sú lektorky, ktoré su zamestnané a vôbec ich to nebaví, teda vám toho asi nepredajú veľa. Sú aj iné prípady, kedy má škola naozaj veľa kurzov za účelom čo najväčšieho zisku. Je to ale naozaj pre vás potrebné? Odporúčame preštudovať si obsah! Tak budete naozaj vedieť za čo platíte a čo z kurzu budete naozaj mať.


Porozmýšľajte tiež, či chcete hneď full make-up kurz, alebo radšej študovať po kúskoch, či vám vyhovuje viac kurz naživo, alebo chcete študovať z pohodlia domova vtedy, keď vám to vyhuvuje a môžete sa k informáciam vártťi koľko krát budete potrebovať. U nás nájdete online make-up kurzy, ktoré máte k zhliadnutiu okamžite.


  • Rozširujte si obzor

Ukončením kurzu to nekončí, ale začína. Čím viac viete, tým viac viete, čo ešte neviete. Zistíte, čo vám ide a v čom sa musíte zlepšovať. Ak s podnikaním začínate, budete potrebovať pomoc aj s touto stránkou. Hľadajte si vizážistky na inšpiráciu (skutočné vizážistky, nie influencerky, ktorým platia za promovanie produktov) a veľa trénujte, sledujte trendy a rozširujte si neustále obzor.

  • Make-up kit a začiatky

Aby ste mohi začať, budete potrebovať produkty s ktorými budete líčiť. Myslite na to, že klientky budú očakávať niečo lepšie ako to, čo majú doma. Prvé klientky budete potrebovať na vytvorenie portfólia, ktorým sa budete prezentovať, existuje veľa spôsobou ako ich získavať, budete si nimi budovať aj vlastnú istotu v líčení, zistíte akému druhu make-upu sa chcete venovať a potom prichádzajú na rad prvé platené make-upy.


A dá sa líčením vôbec uživiť? Určite áno. Dobrých vizážistiek stále nie je veľa a pokiaľ ste šikovná a správne dáte ľuďom o sebe vedieť, budete mať určite dostatok dobre platenej práce.




bottom of page